Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

  • Αρχική
  • Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών οργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Πόντου με τίτλο Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου, στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών κ. Χρήστος Ι. Γαλανίδης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο κ. Ιωάννης Τσανασίδης, καθηγητής Μουσικής, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα μιλήσει για τη μουσική του Πόντου και τους λυράρηδες του Πόντου.

 

Τα τραγούδια που θα ακουστούν από τους μουσικούς Χρήστο Ναβροζίδη (λύρα-τραγούδι) και Νίκο Κουλαξουζίδη (αγγείο-νταούλι) είναι: 


Ακρίτας όντες έλαμνεν (Ακριτικό)
Του Ήλ’ το κάστρον (Παραλογή)
Πάρθεν η Ρωμανία (Ιστορικό)
Κορτσόπον λάλ’ με
Μοιρολόι
Τικ τουλουμί


Το συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται - Κομνηνοί» θα χορέψει με τη συνοδεία των μουσικών κ. Ηλία Αβραμίδη (λύρα) και κ. Παύλου Ταχματζίδη (νταούλι).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ