Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

Δεύτερη μουσική συνάντηση στο πάλκο της έκθεσης

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών οργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Πόντου με τίτλο Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου, στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών κ. Χρήστος Ι. Γαλανίδης θα απευθύνει χαιρετισμό και ο κ. Ιωάννης Τσανασίδης, καθηγητής Μουσικής, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα μιλήσει για τη μουσική του Πόντου και τους λυράρηδες του Πόντου.

 

Τα τραγούδια που θα ακουστούν από τους μουσικούς Χρήστο Ναβροζίδη (λύρα-τραγούδι) και Νίκο Κουλαξουζίδη (αγγείο-νταούλι) είναι: 


Ακρίτας όντες έλαμνεν (Ακριτικό)
Του Ήλ’ το κάστρον (Παραλογή)
Πάρθεν η Ρωμανία (Ιστορικό)
Κορτσόπον λάλ’ με
Μοιρολόι
Τικ τουλουμί


Το συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται - Κομνηνοί» θα χορέψει με τη συνοδεία των μουσικών κ. Ηλία Αβραμίδη (λύρα) και κ. Παύλου Ταχματζίδη (νταούλι).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Φίλτρα Αναζήτησης