Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, Ζάππειο

50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, Ζάππειο

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν στο Ζάππειο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα την εκδοτική του παραγωγή και θα αναδείξει το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Στο περίπτερό του οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν, με σημαντική έκπτωση, τις νέες αλλά και τις παλαιότερες εκδόσεις του και να πληροφορηθούν, από το πλούσιο ενημερωτικό υλικό, για τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα καθώς και τις εκδηλώσεις του θεσμού. Δοκίμια, επιμελημένες εκδόσεις πηγών, μελετήματα ιστορικού και κοινοβουλευτικού περιεχομένου, μεταφράσεις σημαντικών έργων, πολιτικές βιογραφίες, λευκώματα και πρακτικά συνεδρίων και ημερίδων, συμπληρώνουν αρμονικά τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, όπως αυτές ξεδιπλώνονται τα τελευταία χρόνια.


Για την εκατονταετηρίδα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία είναι αφιερωμένο τόσο το 50ό Φεστιβάλ όσο και πολλές φετινές δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εκδοτική παραγωγή του Ιδρύματος στη θεματική αυτή. Έργα προηγούμενων ετών, όπως ο κατάλογος της έκθεσης «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» που διατηρούν αναλλοίωτη την επιστημονική τους αξία, έργα πρόσφατα, σαν τον τόμο Πρόσφυγες στην Ελλάδα 1821-1940: υποδοχή - περίθαλψη – αποκατάσταση (συγγραφέας Νίκος Ανδριώτης) και τον κατάλογο της τρέχουσας έκθεσης του Ιδρύματος «“Σήκω ψυχή μου”!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22», καθώς και άλλες εκδόσεις, παρουσιάζουν συνολικά τη ζωή πριν από το 1922, την Έξοδο, την απώλεια, το τραύμα της προσφυγιάς, τη μετεγκατάσταση, την περίθαλψη, την αποκατάσταση καθώς και τις προσπάθειες προόδου και ευημερίας στη νέα πατρίδα.

 

Τα επίσημα εγκαίνια του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20:00.

 

2-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 
ΖΑΠΠΕΙΟ
Ώρες λειτουργίας: 
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30 
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00 
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Φίλτρα Αναζήτησης