Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Βραβεία σε κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες

  • Αρχική
  • Βραβεία σε κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες

Βραβεία σε κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία καθιερώνει βραβεία σε κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία κ. Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στη συνεδρίασή του, στις 16/01/2008, ενέκρινε εισήγησή μου για την καθιέρωση βραβείων σε κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συντάκτες.
Έχοντας την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και ύστερα από σχετικές διαβουλεύσεις, προχωρούμε στη θέσπιση πέντε (5) βραβείων, τρία από τα οποία θα απονέμονται σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες και δυο (2) σε πολιτικούς συντάκτες. Είναι:
- To βραβείο «Ιωάννης Διακογιάννης».
- To βραβείο «Οδυσσέας Ζούλας».
- To βραβείο «Αντώνης Κορόβηλας».
- To βραβείο «Θωμάς Μιχαλάκος» και
- To βραβείο «Σπύρος Φαναριώτης».
Τα βραβεία αυτά θα απονέμονται κάθε χρόνο τον Ιούνιο σε συντάκτες που θα προτείνονται από τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Για τη θέσπιση των παραπάνω βραβείων, αλλά και την απόφαση να επιλέγονται οι βραβευόμενοι από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, είχα διαβουλεύσεις και πλήρη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ κ. Δημήτρη Τσαλαπάτη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Σόμπολο.
Πιστεύω ότι η Βουλή και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την απόφαση αυτή, αναγνωρίζουν το ρόλο και την προσφορά της δημοσιογραφίας στον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Στόχος είναι να επιβραβεύονται πρόσωπα και να αναδεικνύονται αρχές και αξίες, στην ενημέρωση, την πληροφόρηση, τη διακίνηση απόψεων και ιδεών, όπως ακριβώς κρίνεται από τα συλλογικά όργανα του δημοσιογραφικού κόσμου.»