Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βουλή των Εφήβων - ΙΑ΄ Σύνοδος - Οι ιδιαιτερότητες του φετινού προγράμματος

  • Αρχική
  • Blogs
  • admin's blog
  • Βουλή των Εφήβων - ΙΑ΄ Σύνοδος - Οι ιδιαιτερότητες του φετινού προγράμματος

Βουλή των Εφήβων - ΙΑ΄ Σύνοδος - Οι ιδιαιτερότητες του φετινού προγράμματος

Στον ενδέκατο χρόνο της πορείας του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Βουλής των Εφήβων», που θα λάβει χώρα από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2006, παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες, που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία του προγράμματος, αλλά και την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Σημαντική αύξηση παρουσιάστηκε φέτος στον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών. Συγκεκριμένα, και παρά το γεγονός ότι φέτος οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος προέρχονται μόνο από τη Β΄ τάξη Λυκείου, η συμμετοχή έφτασε τους 22.444, ενώ την περυσινή χρονιά ήταν 14.000. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος, στο πρόγραμμα πήραν μέρος νέοι από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ιδιαιτερότητες παρουσιάζονται και στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος. Για πρώτη φορά φέτος, οι μαθητές συνέταξαν τις γραπτές εργασίες τους στο χώρο του σχολείου και όχι στο σπίτι, διασφαλίζοντας έτσι την απουσία όποιας πιθανής εξωτερικής συνδρομής.

Στο ίδιο πλαίσιο, αποφασίστηκε οι σύνδεσμοι-καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να επιλεγούν από τους διδάσκοντες το μάθημα «Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς» στη Β΄ Λυκείου. Με σκοπό την αρτιότερη κατάρτισή τους, οι επιλεγέντες καθηγητές παρέλαβαν επιπλέον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του οποίου φέτος η συνδρομή υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεσματική.

Αναφορικά με τα πρακτικά του προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων» που μέχρι σήμερα εκδίδονταν και διανέμονταν σε περιορισμένο αριθμό, από τη φετινή Σύνοδο δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Βουλής των Εφήβων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://itb.aserver.gr/el/vouli-ton-efivon. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί δωρεάν για το περιεχόμενο των συνεδριάσεων των Επιτροπών και της Ολομέλειας της ΙΑ΄ Συνόδου. Σημειώνεται ότι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση βρίσκονται ήδη τα πρακτικά της Ι΄ Συνόδου.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στη φετινή πολιτιστική εκδήλωση, που θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της ΙΑ΄ Συνόδου.  Στις 3 Σεπτεμβρίου οι «Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία» και η ινδική πρεσβεία στην Ελλάδα παρουσιάζουν στο Ηρώδειο το χορευτικό υπερθέαμα με τίτλο «Ινδία: Άλλοτε, Τώρα, για Πάντα», με τη διάσημη καλλιτέχνιδα του ινδικού χορού Mallika Sarabhai και το Darpana Performing Group. Tα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τα παιδιά - θύματα του Darfour και για τους άμαχους της Μέσης Ανατολής.

 

Φίλτρα Αναζήτησης