Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Από την τραγωδία στην όπερα. Η σημασία της συνέχειας για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

  • Αρχική
  • Από την τραγωδία στην όπερα. Η σημασία της συνέχειας για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Από την τραγωδία στην όπερα. Η σημασία της συνέχειας για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο της έκθεσης «Mαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Από την τραγωδία στην όπερα. Η σημασία της συνέχειας για τη σύγχρονη Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», την Πέμπτη 7 Ιουνίου και ώρα 8, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος.

Ο συνθέτης - ιστορικός μουσικολόγος Δρ. φιλ. Κωνσταντίνος Κακαβελάκης αναπτύσσει την ιστορική διαδρομή της σύγχρονης όπερας προβάλλοντας τις σχέσεις της με την αρχαία ελληνική τραγωδία και την ανάγκη στήριξης αυτής της παράδοσης από τους Έλληνες στη σημερινή μεταβατική περίοδο του ανθρώπινου πολιτισμού.

Θυμίζουμε ότι η έκθεση «Mαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά», η οποία εγκαινιάσθηκε από τον ο Πρωθυπουργό, κύριο Κώστα Καραμανλή παρουσία της Προέδρου της Βουλής, κας Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα, περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, κοστούμια, παρτιτούρες, δίσκους και βιβλία, που παρουσιάζουν το έργο της μοναδικής αοιδού και αποτυπώνουν με λεπτομέρεια τη λαμπερή πορεία της και την επίδραση που άσκησε στο λυρικό θέατρο και την κλασσική μουσική.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων
Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα 
Τηλέφωνο: 210 3709081