Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γράμμος: Διαδρομές στην Ιστορία και τη Φύση

  • Αρχική
  • Γράμμος: Διαδρομές στην Ιστορία και τη Φύση

Στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης λειτουργεί η έκθεση Γράμμος: Διαδρομές στην Ιστορία, μέσα από την οποία προβάλλεται η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής από τα τέλη του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι συγκρούσεις και οι απελευθερωτικοί αγώνες, που επηρέασαν καθοριστικά την περιοχή, από το Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α´ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Μάχη της Πίνδου και την Αντίσταση. Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης, όμως, είναι αφιερωμένο στη σύγκρουση με την οποία ο Γράμμος έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη: τον Εμφύλιο Πόλεμο. Αναπαραγωγές φωτογραφιών, χαρτών, διαταγών, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και άλλο αρχειακό υλικό, δίνουν την ατμόσφαιρα της εποχής.

Στους χώρους του Πάρκου λειτουργεί παράλληλα η έκθεση Γράμμος: Διαδρομές στη Φύση, στην οποία παρουσιάζεται ο πλούσιος φυσικός κόσμος του Γράμμου, μέσα από φωτογραφικό υλικό. Η ποικιλία των οικοτόπων κατά τη σταδιακή αύξηση του υψομέτρου και ο κατακερματισμός του τοπίου δημιουργούν πληθώρα θώκων που συντηρούν πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Το Πάρκο λειτουργεί από το Δεκέμβριο 2011 και δέχεται τακτικά μεμονωμένους επισκέπτες ή οργανωμένες ομάδες σχολείων, συλλόγων κλπ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στις εκθέσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες και επίσκεψη στο Πάρκο:
τηλ. 24670 62136
http://grammos-pes.gr/
 

Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Λιβάδια Κοτύλης, 52051 Νεστόριο, Καστοριά
Είσοδος ελεύθερη

EXHIBITION INFORMATION

ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ