Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

 «…χαρές να ξαναδούμε!» Πέμπτη μουσική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22

  • Αρχική
  • Εκδηλώσεις
  •  «…χαρές να ξαναδούμε!» Πέμπτη μουσική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «“Σήκω ψυχή μου”!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22», διοργανώνουν βραδιά αφιερωμένη στη μικρασιάτικη μουσική με τίτλο «…χαρές να ξαναδούμε!», το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» και ιστορικός, Γιάννης Κουτούλιας, ενώ από τη χορωδία «Ν. Χατζημιχάλογλου – Ν. Καλλιοντζή» του Συλλόγου, με μαέστρο τον Σπύρο Παπαδάτο, θα ακουστούν τα παρακάτω τραγούδια: 

 

«Σαν μαγεμένο το μυαλό μου»

«Το ανεστάκι»

«Καροτσέρης»

«Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια»

«Μινόρε της αυγής»

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με αφηγήσεις και μαρτυρίες προσφύγων, τις οποίες θα διηγηθεί ο Τάσος Λαζάρου, και μικρασιάτικους χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες». 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από την οδό Σέκερη)
Ημερομηνίες:

Ώρα διεξαγωγής:

Σάββατο: 19:00-21:00

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ