Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προασπίζομαι τη Δημοκρατία 2023

  • Αρχική
  • Προασπίζομαι τη Δημοκρατία 2023

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022 - 2023, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προασπίζομαι τη Δημοκρατία» συμμετείχαν περίπου 130 μαθητές - μαθήτριες  και 15 εκπαιδευτικοί από 5 ΕΠΑ.Λ της Αττικής: 1ο ΕΠΑ.Λ Αγ. Παρασκευής, 1ο ΕΠΑ.Λ Δάφνης, 1ο ΕΠΑ.Λ Ιλίου, 1ο ΕΠΑ.Λ Κορυδαλλού και 2ο  ΕΠΑ.Λ Περιστερίου.

 

Λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικές δράσεις, «έζησαν» για λίγο τη φρίκη ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διερεύνησαν τις συνθήκες που γέννησαν τον Ναζισμό και «βίωσαν» τα χρόνια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών. 

 

Επισκέφθηκαν εμβληματικούς τόπους μνήμης, το Σκοπευτήριο στη Καισαριανή, τον Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο.

 

Παρακολούθησαν την ταινία «18» του Βασίλη Δούβλη, γνώρισαν την ιστορία του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων και συνειδητοποίησαν, όπως είπαν, ότι Δημοκρατία είναι… Ελευθερία, Δικαιώματα, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Σκέψη, Ζωή χωρίς φόβο.

 

Στο πρόσθετο υλικό μπορείτε να δείτε το σύνολο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Μάιο 2023.

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κύρια κατηγορία προγράμματος:

Αντισταθείτε!