Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ενημέρωση καθηγητών για την ΚΕ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

  • Αρχική
  • Blogs
  • admin's blog
  • Ενημέρωση καθηγητών για την ΚΕ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Ενημέρωση καθηγητών για την ΚΕ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στον χώρο εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 22-24) η ενημερωτική συνάντηση / συζήτηση με εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν με τα σχολεία τους στην ΚΕ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής των Εφήβων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους του Ιδρύματος της Βουλής από την Ελένη Λάσκαρη, υπεύθυνη της Βουλής των Εφήβων, η οποία παρουσίασε τις γενικές κατευθύνσεις του φετινού προγράμματος. Στη συνέχεια, ο Αλέξανδρος Παπαζώτος, από το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης του Ιδρύματος της Βουλής, παρουσίασε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Βουλής των Εφήβων.

Στην ομιλία του, ο Αλέξανδρος Βεϊόγλου, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής των Εφήβων, παρουσίασε την κεντρική θεματική της ΚΕ΄ Συνόδου (Το Περιβάλλον, ο τόπος μου, ο κόσμος μου) καθώς και τις θεματικές ενότητες (Περιβάλλον και Εκπαίδευση, Περιβάλλον και Πολιτισμός, Περιβάλλον και Άνθρωποι που μετακινούνται, Περιβάλλον και Κοινωνικές Ανισότητες, Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες, Φυσικό Περιβάλλον).

Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής των Εφήβων, η Σωτηρία Γρηγοροπούλου επεσήμανε τον ρόλο και τη σημασία του ημερολογίου των Ομάδων Συμμετοχικής Δράσης, ενώ η Ιωάννα Δεκατρή αναφέρθηκε σε ενδοσχολικές ή εξωσχολικές δράσεις σχετικές με την ενημέρωση από ειδικούς ομιλητές για περιβαλλοντικά ζητήματα στο πλαίσιο του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς κατατέθηκαν απόψεις και προτάθηκαν κατευθύνσεις για τις δράσεις των Ομάδων Συμμετοχικής Δράσης, όπως αυτές που έχουν συγκροτηθεί έως τώρα από τους/τις εφήβους που συμμετέχουν στη φετινή Βουλή των Εφήβων.

 

Φίλτρα Αναζήτησης