Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Holiday block

27/10/2022, 28/10/2022, 17/11/2022,

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνουμε πράξη τη συμμετοχή

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνουμε πράξη τη συμμετοχή

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, η ενημερωτική συνάντηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνουμε πράξη τη συμμετοχή.

Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής φέτος αλλάζει όχι μόνο ως προς το όνομα, αλλά και ως προς τον χαρακτήρα του. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο τους στις εργασίες της ΚΔ΄ Συνόδου θα αναδειχθούν και θα επιλεγούν από την Ομάδα Συμμετοχικής Δράσης, στην οποία μετείχαν και εργάστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής των Εφήβων συζήτησαν με τους/τις εκπαιδευτικούς συνδέσμους, που  θα συμμετάσχουν με το σχολείο τους στην ΚΔ΄ Σύνοδο. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης παρουσιάστηκε ο νέος τρόπος εφαρμογής του προγράμματος, δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο προτάθηκαν κατευθύνσεις για τις δράσεις των Ομάδων Συμμετοχικής Δράσης, όπως αυτές έως τώρα έχουν συγκροτηθεί από τους/τις εφήβους που συμμετέχουν στην φετινή Βουλή των Εφήβων.